Regelen

Wat komt er toch veel bij deze ziekte kijken. Wat vroeger allemaal vanzelfsprekend was moet nu voorbereid of geregeld worden.

De eerste keer naar school met juf, de eerste keer naar school met meester, de eerste gymlessen, zometeen de eerste judo lessen. Dan krijg je nog te maken met de diverse afspraken. Doorbellen of doormailen van waardes aan het ziekenhuis aan de kinderarts of aan de Diabetes verpleegkundige. Dietiste afspraak volgende week en zojuist kwam ziekenhuis ook nog met een eerste kennismakingsafspraak kinderpsychologe (zij is gespecialiseerd in kinderen met gronische ziekte). Die staat weer ingepland voor februari.

Zaterdag eerst verjaardag, nadenken over wat te eten en wat mee te nemen, daarna gaat Thomas logeren bij zijn neef, zijn oom en tante heb ik dus gisteren al gemaild waar ze op moeten letten en wat Thomas zelf doet en kan. Eigenlijk ben ik er heel de dag wel mee bezig en ik probeer manieren te verzinnen om dat zometeen allemaal minder intensief te maken.

Zo heeft de apotheek een website waar ik de herhaalrecepten kan regelen en waar ik kan bijhouden wat ik nodig heb. En dan lees ik dat de teststrips bij de apotheek tot een maximum vergoed worden (die dingen vliegen er al zo door heen), dat de apotheek dat wel bij houdt en dat ze dat tijdig zeggen waarna samen naar een oplossing gezocht wordt? Denk ik meteen dan moeten we misschien toch via Bosman (dat is de particuliere organisatie die ook voor de materialen kan zorgen, waarvan we dus de eerste materialen al gekregen hebben) alles bestellen?

Zelfs boodschappen doen moet ik van te voren bedenken, wat ga ik kopen en eten en wat heb ik in huis. Als het dan op tafel staat van te voren bedenken hoeveel hij gaat eten (van belang bij brood). Morgen gaat hij overblijven, dan toch even overblijfmoeders van te voren bellen om door te spreken (gelukkig is een van hen bekend met diabetes). Kortom eigenlijk gaat weinig meer echt spontaan of vanzelf. Toch kan ik niet anders zeggen dan dat ik niet meer zo emotioneel ben als de eerste paar dagen. Ik probeer het zo netjes mogelijk voor mezelf op een rijtje te krijgen en structuur in dingen te zoeken (zekerheden daar ben ik inmiddels achter, die zijn er niet en al zeker niet met de glucosewaardes).