Ons eigen eetgedrag en dat van Thomas

Momenteel zijn wij ons erg bewust van wat we eten, wegen alles zorgvuldig af: hoeveel koohlidraten zit er in het een ten opzichte van het ander. Zijn er alternatieven, light produkten? En ik had sinds het ziekenhuis eigenlijk geen echte zoetigheid behalve liga en zo gegeten. Het gebakje op de verjaardag vond ik eigenlijk best wel heel machtig. Bijkomend voordeel, ik was ineens een kilo kwijt dat dan weer wel 🙂

Voor ons is het ook goed om zo bewust gezond te eten, iets wat we voorheen dachten maar als je nu de etiketten op de produkten leest, schrik je er soms van. Tuurlijk, ik wist wel dat pizza eigenlijk slecht voor je is maar dat er zoveel ongezonde dingen in zitten? En eigenlijk is gezond eten ook nog eens heel lekker. En zijn er heel veel dingen die Thomas gewoon extra mag snacken (hij mag in principe alles maar moet op de hoeveelheden en de vaste eetmomenten en de suikers en de koohlidraten letten).

Kaasblokjes, zalm *waar ik rolletjes van maak en op een prikkertje ziet het er feestelijk uit, komkommer, bifi worstjes, de meeste niet vette vleeswaren, melk en melkprodukten met mate (vla, joghurt), crackers met kaas, nootjes en zelfs een klein handje pindas en pindakaas light. en gaandeweg komen we steeds meer dingen tegen. Snoeptomaatjes bij voorbeeld, toch lekker zoet maar bijna geen koohlidraten. En even zo goed heeft ie die zelfde koohlidraten  en suikers weer keihard nodig als hij laag zit.

Een o zo gezonde appel kan er wel ineens voor zorgen dat zijn waardes omhoog schieten en dat zo gezond lijkende suikervrije appelmoeskuipje blijkt boordevol natuurlijke suikers te zitten en is dus niet zo gunstig als hij hoog zit in zijn waardes. Suiker is niet zijn grote vijand en dat is tegenstrijdig…. onze eerste afspraak bij de dietiste krijgen we volgende week dinsdag. Ongetwijfeld gaan we daar ook heel veel bijleren en zijn sommige dingen waarvan wij denken dat ze goed zijn uiteindelijk weer niet goed maar we laten dat wel op ons af komen.