Apotheek of Bosman?

Vanuit het ziekenhuis kregen wij onze diabetesmaterialen van leverancier Bosman. Eenmaal thuis gekomen leek het mij handig dat aangezien onze insuline van de apotheek kwam de rest dus ook via de apotheek geregeld zou worden en niet meer via Bosman. Ik vroeg nog na bij de apotheek of het iets uitmaakte en zij zeiden dat het nadeel bij Bosman vaak was dat je enorme voorraden kreeg die je helemaal niet nodig hebt. Ik nam dit zo van hen aan en Maarten had nog met onze verzekering gebeld. Nee alles werd gedekt. Tot zover gaf het ons een goed gevoel. Van de week was ik wat folders aan het doorspitten over de medicijnen, de materialen enz. toen ik ineens zag staan dat bij voorbeeld de teststrips die er hier met grote aantallen tegelijk doorheen gaan (want Thomas schommelt nogal dus vaak testen van de bloedwaardes) aan een maximum vergoeding gebonden was bij de apotheek.  Apotheek hield dat dan bij en zou aan de bel trekken als het maximum bijna bereikt was en “samen met u een oplossing zoeken”…..

NEE … we willen helemaal geen limiet want hoe weten wij nu hoeveel Thomas nodig heeft? Het is heel belangrijk voor hem om te testen dus wat ons betreft zou daar helemaal geen limiet aan vast moeten zitten. Apotheek wist ook niet hoeveel die limiet dan was, we zouden terug gebeld worden en eind van de middag kregen we te horen hoe het bij de apotheek geregeld was. Zij moesten namens ons bij het ziekenhuis een machtiging verkrijgen om ons die spullen te kunnen leveren. Vervolgens moesten wij dan weer naar onze verzekering toe met die machtiging en dan moesten we samen met de apotheek een behandelplan gaan opstellen (en dit terwijl de artsen dat nog niet eens kunnen op dit moment???)

Maarten belde dus vrijdag met Bosman. Heel aardige mensen. En wat bleek? Die machtiging van het ziekenhuis hadden zij al lang op zak. Ze konden ons een goede voorraad leveren, wij hoefden ons nergens zorgen over te maken want de verzekering was dan ook helemaal rond en bovendien kregen we nog extra gratis materiaal voor op school. Nog een meter erbij en verder alle ondersteuning die we maar nodig hebben want wij moeten ons op dit moment helemaal niet druk maken om dit soort dingen. Jullie hebben wel andere dingen aan je hoofd vonden ze bij Bosman. Bosman ging de voorraden meteen opsturen.

Vrijdagavond laat zagen we dat we nog maar een teststtrip cassette hadden en we vroegen ons af hoe we dat nu moesten regelen? Via de apotheek zouden we ongetwijfeld iets kunnen halen maar dan kwamen we weer in problemen met de verzekering en Bosman zou ons de voorraden wel pas op maandag kunnen leveren (werkdag). Eigenlijk zat het ons erg dwars maar de volgende ochtend op zaterdag belde om kwart over 9 de postbode aan: het pakketje van Bosman! Het voelde als pakjesavond, we waren zo enorm opgelucht (voor buitenstaanders misschien niet te vatten maar in tijden dat je toch al heel veel aan je hoofd hebt, kan dit echt een issue zijn!) Bosman zou bij Tros Radar de warme douche moeten krijgen!