Dietiste

Gisteren hadden we onze afspraak bij de dietiste. We waren wat vroeg en heel toevallig was de diabetesverpleegkundige deze keer ook op locatie hier. Ze stelde voor dat ze ons meteen even zou uitleggen hoe de noodpen (die we overigens nog niet hebben) werkt en ze nam ook ruim de tijd om onze overige vragen te beantwoorden.

Weer nieuwe dingen bij geleerd over bv. sporten: eerst meten, dan sporten, dan weer meten, eventueel bij-eten en drinken, sport hervatten? Als de waarde hoger is maar hij voelt zich goed dan kan dat best!

We vroegen ook nog of we judo nu door moesten gaan zetten of iets moesten gaan doen met Fitkids (speciale cursus om kinderen met gronische ziekten/ beperkingen voor te bereiden op de reguliere sport). Ze zei dat we gewoon judo moesten doen want dat vindt hij leuk en dan zien we vanzelf wel hoe hij het vol houdt (met genoeg energie vooraf zal het vast meevallen).

Waar we nog steeds niet uit zijn, zijn de waardes in de avond na het avondeten. Dan keldert hij ineens enorm en hoe we dat op moeten vangen weten we nog niet.We spuiten wel minder insuline en de lange insuline spuiten we sinds gister later op de avond. Hij kwam daarmee de nacht goed door met waardes rond 5 en 6 (geen nachtmeting gedaan).

Dan de dietiste. Zij wil dat we een eetdagboek gaan bijhouden met de koohlidraten en de glucose waardes en die dan naar haar toemailen. Ik heb gisteren tijd geinvesteerd in het maken van een Excel bestandje zodat ik niet constant loop te rekenen en te tellen. We moeten het ons zelf ook zo makkelijk mogelijk maken en ik wil Thomas nu toch nog niet gaan belasten met dit huiswerk (uiteindelijk zal hij zelf moeten gaan rekenen en afstellen op insuline maar daar zijn we nog niet).

Vanmorgen weer gezellig ontbeten bij de Hema zoals ik dat elke week doe met 3 moeders die ik ken van school. Een daarvan is apothekersassistente dus die heeft regelmatig nuttige tips voor mij. Buiten dat was het gewoon even gezellig en had ik ook even tijd om met iets anders bezig te zijn. Zo meteen ga ik weer meten bij de gymles, ik heb hem dit keer voor de 10 uur pauze een banaan en suikerhoudend drankje gegeven dus ik denk dat hij wel goed in zijn waarde zat toen hij aan de gymles begon.