Buikgriep op school

Bij bosjes spugen ze de klas onder en bij de overblijf gaan ze in groepjes van 7 naar huis bij wijze van spreken: het is weer zover op school, de buikgriep periode. Erg hygienisch gaat het er vaak niet aan toe dus besmetting ligt overal op de loer. Normaal is zoiets alleen erg vervelend maar voor Thomas kan zo’n buikgriep ineens nare consequenties hebben. Braken is bellen, is ons al vele malen duidelijk gemaakt door het ziekenhuis. Dan kan alles in zijn lichaam namelijk helemaal ontregeld zijn en moeten we ketonen gaan meten (of zijn lichaam niet vet aan het verbranden is). En je kunt je voorstellen wat het met de glucose waarden doet.

Vandaar ook dat ik er best heel onrustig van werd en ook de kinderarts kon me daarin niet gerust stellen. Weg houden van school kan ook niet. Dus besloten we dat we dan maar extra hygiene maatregelen moesten nemen. Thomas kreeg vandaag zijn eigen handdoekje en eigen zeep mee naar school en ook doekjes om de wc bril mee af te doen. Een doekje voor het bloeden misschien maar wie weet helpt het iets.

Verder is het maar afwachten maar vooralsnog is er niemand ziek in zijn klas en het is nu gelukkig even weekend.