Leuke uitstapjes

Vakantie.. Dat betekent normaal een overvol programma met leuke dingen. Deze keer is anders, deze keer betekent het lekker je eigen gang kunnen gaan en voorzichtig omspringen met je energie. Alles op ons gemak, even geen dingen als gym en pauzes en school om rekening mee te houden, lekker een kaartspelletje, uurtje lego. Boodschapjes doen. Maar ook dus inplannen als we een stukje gaan fietsen, voor 10 uur als hij weer moet meten. Zwemmen kan, maar dan voelt hij zich sneller moe. Vooraf een banaan, tussentijds nog een keer meten, halve bruine boterham. Nog even een half uurtje en dan weer naar huis.  Zwemmen is erg intensief maar hij geniet volop en wij dus ook. In het zwembad meten we nog even omdat het dan 15.00 uur is en papa regelt een waterijsje (google vooraf op i-phone) waarin maar 10 kd zit. Nee geen patat, geen magnum maar evengoed genieten we van ons extraatje.

Vandaag de legobeurs. Onderweg er naartoe (is in Goes) voelt hij zich wat slapjes maar hij voelt zich vaak zo zegt hij. Gisteravond heeft hij hoog gezeten om weer laag uit te komen met bloedwaarde vanmorgen. Wel ontbeten maar misschien te veel insuline gespoten? Voor de zekerheid krijgt hij een pauzekoek. Vlakbij Goes bij het tankstation meten we een waarde van 17? Wel erg hoog, nog maar eens meten en dan blijkt het 11,2 te zijn. Geeft niet dit te hoog zitten heeft hij ook weer nodig op de beurs en blijkt ook goed uit te komen omdat we wel een half uur in de rij moeten wachten voor we naar binnen kunnen bij de Zeelandhallen (ondanks ons e-ticket).

Enthousiast bekijken we alle lego-bouwwerken. Bij de bouwhoek stoppen we. Best vermoeiend zo’n beurs en zeker als je glucosewaardes zo schommelen. Lekker zelf even gaat bouwen voor de wedstrijd dus. Ouders niet toegestaan in de bouwhoek dus wij nemen het er ook even van met een kopje koffie. Al  gauw is het weer tijd om te meten en daarna om onze zelf mee gebrachte boterhammen te eten (nee de poffertjes ruiken erg lekker maar Thomas geeft geen kik en vraagt nergens om). De snoepkraam bij de ingang moesten we ook links laten liggen. Overal om ons heen snackende mensen maar wij eten met smaak een boterhammetje met kaas terwijl ik geniet van de gedachte dat we daarmee een hoop geld uitsparen hihi. Nog even in de hallen er naast kijken: modelbouw schepen en afstands bestuurbare auto’s. Thomas mag een mooie afstands bestuurbare auto uitzoeken en heeft dan natuurlijk geen zin meer in de rest van de beurs, dat begrijp je! 😉

Thuis gaat hij lekker buiten spelen met de afstandsbestuurbare auto en twee vriendjes. Later komt hij weer binnen om Minecraft te spelen met de buurjongen. Ik vind het helemaal niet erg want zo spaart hij even energie voordat hij om 15.00 uur weer moet meten en zijn tussendoortje krijgt.

Ik vind hem er moe uit zien, ook op de foto’s die ik maakte op de lego beurs maar dat is natuurlijk ook niet zo vreemd  als je zo schommelt in de glucose waardes. Het uitstapje naar de legobeurs was lang niet zo ontspannen voor ons als vorig jaar (je bent constant aan het opletten of hij het wel vol houdt) al hebben we weer hele mooie dingen gezien. En ik ben er trots op dat we het toch maar weer gedaan hebben want life goes on….no matter what.