En weer verkouden

Dat is op zich niet zo’n wereldnieuws natuurlijk maar voor ons houdt het duidelijk weer verandering van zetten in. Hogere waardes, meer schommelingen, soms ineens te laag. Hoe gaan we om met de gymlessen en wat als hij ineens op 20 zit ’s avonds. Allemaal vragen die ons bezig houden en die we zo goed mogelijk zelf proberen op te lossen maar waar nodig roepen we de hulp in van het diabetes team.

Zo hebben we al een keer s avonds laat overlegd toen hij op waarde 20 zat of hij dan een eenheid bij mag spuiten en heb ik onlangs overleg gehad met de verpleegkundige en de dietiste omtrent zijn strakke regime wat eten betreft. Voor het eerst werd ons duidelijk de vraag gesteld of we wel eens aan een pomp gedacht hadden? Natuurlijk hadden we dat al gedaan en natuurlijk ook overwogen, zelfs met de arts over gehad maar voorlopig zijn we allemaal nog van mening dat – hoewel de voordelen duidelijk ook aanwezig zijn – het nu nog te vroeg is om over te stappen op een pomp want dat is hoe mooi ook ook niet het ei van columbus. Het is wel degelijk heel veel leren, heel veel denken en vooral ook voor je kind heel zelfstandig er mee om kunnen springen. In de praktijk zal het dan alleen maar intensiever worden zowel voor hem als voor ons en school. In ieder geval zijn er nu insulinepennen met halve eenheden besteld door het ziekenhuis en de bevestiging van Bosman omtrent levering heb ik al binnen. Zal dus vandaag of morgen binnenkomen.

Een halve eenheid correctie insuline zal minder consequenties hebben dan meteen een hele want Thomas reageert heel insuline-gevoelig. Tijdens judo was zijn waarde heel hoog (dus maar flink door sporten) maar na de judo en een hele middag buiten spelen twee eenheden insuline bij de maaltijd resulteert s avonds in een bijna-hypo (3,8) die ik voor de verandering eens op probeerde te lossen met een bakje vla maar daar stijgt hij niet snel genoeg van dus gewoon weer terug naar de voorgeschreven banaan met dextro. Morgen met de gymles gaan we bij het ontbijt een eenheid minder spuiten en dan kijken wat dat ons gaat brengen (ook weer in overleg met het Diabetesteam) en zo ben je voortdurend aan het rekenen en puzzelen.

Gisteren kregen we bericht van school dat een dag na zijn DTP en BMR prikken volgende week de schoolfotograaf komt. Na veel informeren waren we er achter dat de prikken voor hem hoogst waarschijnlijk hoge waardes gaan opleveren en ja als de dag erna dan zwaar voor hem is zullen we dat altijd extra confronterend terug zien op de schoolfoto’s ..Maar eens kijken of de huisarts de prikken misschien op een ander tijdstip mag gaan zetten.