Vervolg C-peptide

Eindelijk, er zaten maar een paar dagen tussen maar voor ons toch een hele tijd en voor mij weer tijd te veel om je dingen te gaan afvragen….die dinsdag na de eerste keer c-peptide belafspraak hadden we opnieuw een belafspraak.

Tussen 12 en half 1 zou de kinderarts het nummer van Maarten bellen om verder te bespreken wat er uit zijn overleg met betrekking tot de C-peptide was gekomen.

Thomas had een vriendje te spelen tussen de middag en tussendoor keek ik met spanning naar mijn telefoon of ik geen gemiste oproepen had en om half 1 whatssappte ik Maarten, nee hij had nog niets gehoord…

Om 1 uur besloten we dus maar zelf te bellen. Diabetesverpleegkundige was niet bereikbaar en volgens de telefoniste van het ziekenhuis was de kinderarts nog onderweg. In ieder geval verbond ze me wel door. Toen ik vroeg of het gelegen kwam dat ik belde zei hij: nou nee eigenlijk niet, de spreekuren waren uitgelopen en ik was van plan u vanmiddag te bellen” Gelukkig voegde hij er daarna aan toe: maar nu ik u toch aan de lijn heb..

Het komt er dus op neer dat het in dit vroege stadium van zijn ziekte en de honeymoon nog niet relevant is wat zijn c-peptide waarde is. Er gaat ook niets veranderen in het spuitschema voor de insuline. Onwillekeurig was dit toch een domper voor ons, want we hadden stiekem gehoopt bij voorbeeld tijdelijk te mogen stoppen met de Levemir. En je hoopt toch altijd ergens dat er zoiets als een wonder bestaat, dat hij bij voorbeeld een hele lichte vorm blijkt te hebben, dat dit voor altijd is…. Helaas dat is dus niet zo.. Langzaam maar zeker zal het percentage c-peptide steeds minder gaan worden. Ik wilde dat ze al veel verder waren met de onderzoeken en dat ze dit proces konden stoppen… Toevallig heb ik onlangs aan het Diabetesteam gevraagd hoe het nu zit met de invloed van vitamine D op Diabetes 1 maar dit werd afgedaan als “niet bewezen” (was onderzoek door Bart Roep.

(Immunohematologie).

http://www.kennislink.nl/publicaties/grote-subsidie-brengt-genezing-van-diabetes-dichterbij