Meester- en juffendag

Gisteren was het meester- en juffendag op school. Van onze kant vergt dat enige voorbereiding. Ik had de dag ervoor gevraagd wat de tussendoortjes van school zouden zijn en de activiteiten.

Thomas zou een zakje chips krijgen in de pauze, snoepjes van Haribo en een waterijsje. De activiteiten zouden bestaan uit een groot springkussen/stormbaan dus dat zou hoge waardes kunnen compenseren dacht ik al.

Ik ging uit van een niet te warme en droge dag, Dat buitje wat er was in de ochtend toen we opstonden was vast van voorbij drijvende aard.

Zijn nuchtere waarde was 7,2 dus keurig. Even hadden we discussie: 2,5 of 2 spuiten? Met 2,5 zag ik het al gebeuren dat hij na de eerste 5 minuten op het springkussen in een hypo zou belanden, Maarten was meer voorstander van 2,5 ook omdat we hem die dag mee wilden laten doen met de genoemde traktaties. Omdat Thomas ook aan 2 dacht (eveneens bang voor een hypo) spoten we 2.

Ik had Thomas 1001 instructies gegeven zoals:

“Deze keer toch om 10 uur meten”

“Als jullie niet naar buiten gaan, geen aktie dan niet meteen heel het zakje chips

Gaan jullie veel springen dan misschien nog extra meten?

Bifi worstje mee (0 kd), koekjes van 5 kd per stuk, eigen drinken (wickey zero)

Er vanuitgaande dat het droog zou worden en ze een aktief programma zouden hebben.

Maar om 9 uur was het niet droog, om half 10 ook niet, ik besloot te bellen en vroeg hem even te gaan meten. Hij had inmiddels ook een zakje chips op. Een hoop gemopper maar hij zou meten en mij terug bellen. Hij zat al op 15,8 en geen activiteiten op het programma. Ze waren in het klaslokaal bingo aan het doen.

Ik ging dus naar school om een halve eenheid insuline bij te kunnen spuiten. Daarna meteen weer naar huis gegaan maar het blijft zo lastig om een dag als deze goed te voorspellen….