Dagje zonder zorgen

Op 28 juni, een dag voor zijn verjaardag, was het zover: Thomas mocht mee met “dagje zonder zorgen” dat werd georganiseerd door Vrienden van het Sophia kinderziekenhuis en de Bernhard Kazerne in Amersfoort voor kinderen met een beperking/ chronische ziekte. Er mochten 25 kinderen en hun ouders/broertjes en zusjes van de Sugarkids Club mee en het was een geweldige dag!

Het weer zat meer dan mee, droog en niet te warm. En er was van alles uit de kast getrokken om het de kinderen naar hun zin te maken.

Toen we om kwart voor 10 aankwamen bij de kazerne (is op zich al stoer om door de militair bij de slagboom zomaar doorgelaten te worden en dan over zo’n groot kazerneterrein heen te rijden 😉 werden we bij een grote hal opgevangen door de organisatie. Thomas kreeg een eigen badge en een camouflage T-shirt in een veel te grote maat (een maat) maar dat stond juist wel leuk. Vervolgens was in een grote hangar ruimte gemaakt om even wat te drinken (slimpie natuurlijk) en te eten en er stonden lange tafels verdeeld in 4 teams. Wij zaten in team 1.  Voordat de officiele opening begon mochten de kinderen buiten en binnen rondkijken en in en om de diverse voertuigen. Ook was er een heel programma in elkaar gezet waarin de kids leerden simulatie schieten, met walki talkies in teams een missie volbrengen en een rit in tanks. Dat was natuurlijk het hoogtepunt van de dag. Echt comfortabel was dat natuurlijk niet en binnenin zo’n tank ronduit warm en erg lawaaiierig maar Thomas bofte: hij mocht in de koepel zitten.  Al met al had hij een fantastisch leuke dag.