Proef draaien

Zo onze of eigenlijk Thomas zijn eerste dag met de pomp “voor nep” zit erop.

Gisternacht voor het eerst met pomp geslapen. Even puzzelen wat voor hem het beste werkt want we hebben er nog geen buikband bij. Naast hem neerleggen leek ons eng dus volgens tip van de diabetesverpleegkundige gewoon aan zijn ondergoed. Thomas opperde nog: ” Anders doe ik de pomp vannacht toch eventjes af?” maar dat is het hem juist. Dit oefenweekend is ook bedoeld om te ervaren hoe het is om dag en nacht een pompje te dragen.

Hij heeft trouwens heerlijk geslapen en geen last gehad van de pomp. s Nachts vroeg ik me nog wel even af of het slangetje wel zou blijven zitten en dan heeft hij nog niet eens insuline “aan boord”. 😉

Natuurlijk liet hij vanmorgen vol trots aan zijn oma zien hoe dat nou werkte met zo’n pomp. In mum van tijd had hij zogenaamd gebolust zonder zich een keer te vergissen. Dat geeft veel vertrouwen, de pomp heeft hij waarschijnlijk zo in de vingers.

Vanmiddag heeft hij heel de middag met pomp buiten gespeeld. Waarbij ik natuurlijk veelvuldig riep voorzichtig te zijn omdat het een duur apparaatje is en niet van ons 😉 Maar zowel Thomas als pomp hebben de test doorstaan. Gerend, gefietst (door plassen..) van alles en pompje bleef keurig met klip aan zijn broek hangen. Thomas zei aan het eind van de dag dat hij regelmatig moest voelen of het pompje er nog zat want dat voelde hij niet eens. Hij heeft ook een paar keer gevraagd wanneer hij nou het echte pompje krijgt dus hij ziet het wel zitten geloof ik 😉

s Middags ging hij een ijsje halen bij de HEMA met zijn vriendjes. Nu bedenk ik daarbij dat hij net gegeten en gespoten heeft en is het altijd weer een dilema. Officieel moet je natuurlijk insuline tegenover het ijsje zetten maar doordat hij zo druk aan het bewegen is, is dat vaak niet eens nodig. Nu ook weer niet want na afloop gemeten zat hij op 4,5 (en dat was met ijsje wat ook niet later door ging werken). Altijd weer een gok hoe de nog aanwezige insuline werkt of gaat werken. Ben benieuwd wat daarin gaat veranderen met de pomp.