aan de vooravond van..

Inmiddels weer een heleboel gebeurd. We hebben de pomp binnen gekregen, diverse instructies in het ziekenhuis achter de rug en ook bij ons thuis is Medtronic (de fabrikant van de pomp) langs geweest voor een uitgebreide instructie.

Gelukkig kon het in ons geval allemaal poliklinisch maar even goed veel uurtjes niet op school voor Thomas.

Gisteren heeft Thomas samen met een andere jongen die ook op de pomp over stapt voor het eerst een empul met zoutwateroplossing gevuld en het slangetje middels inschieten bevestigd aan zijn buik. Wij gaan nu een heel weekend “net alsof doen” om te kijken welke onduidelijkheden en vragen er nog zijn en waar we tegenaan lopen.

Maandag gaan we terug naar het ziekenhuis en dan gaat Thomas over op de insuline. Er zal dan nog een beetje langwerkende insuline werkzaam zijn in zijn lichaam. We spuiten de dag er voor nog de helft van de Levemir (langwerkende insuline).

Daarna is het uitproberen en ervaren wat zijn juiste instellingen gaan zijn. Er zijn natuurlijk al berekeningen gemaakt in het ziekenhuis maar we zullen pas echt weten of dit klopt als hij ze in de praktijk toepast. Spannend allemaal.

Het is de bedoeling dat hij donderdag dan weer voor het eerst naar school gaat.