eerste Hba1C met de 640G pomp

Vandaag hadden we onze eerste controle bij de kinderarts sinds Thomas in november op de minimed 640G pomp overging, het was meteen ook onze uitgebreide APK (controle schildklier, koeliakie allergie e.d.) Wat de pomp betreft hebben we wel de vuurdoop gehad want waar hij voorgaande jaren niet ziek was geweest, heeft hij nu de schade weer ingehaald. Eerst buikgriep (doodeng voor het eerst met diabetes maar super begeleiding vanuit ons ziekenhuis (om de 3 uur nam DVK even contact op zodat ze de boel konden monitoren, de Domperidon – alhoewel omstreden – was uiteindelijk de redding. Als Thomas langer helemaal niets binnen had gehouden hadden we naar het ziekenhuis gemoeten voor in ieder geval een vochtinfuus en was hij waarschijnlijk erg ontregeld geraakt. Zo ver kwam het gelukkig niet. Daarna flink hoesten en flink verkouden om de maand erop ondanks de gehaalde griepprik toch de griep te krijgen, maar de griep (ondanks hoge koorts) vond ik minder ingrijpend dan de buikgriep. Veel hoge waardes dus gehad ook, we hadden eigenlijk gedacht dat Hba1c flink gestegen zou zijn maar dat was gelijk gebleven met vorige keer: 58. Daar kwam dus de werking van de pomp om de hoek kijken. We zijn ook meer dan tevreden met de pomp. Nu alleen nog de nachten wat geregeld krijgen zodat we niet meer iedere nacht om 3 uur moeten meten en corrigeren. Bovendien willen we gaan uitzoeken of de Freestyle Libre iets voor Thomas zou kunnen zijn.