Een tweede nieuw begin met free style libre

Zoals al eerder geschreven waren we vorige week vrijdag vol goede moed begonnen met de eerste Free Style Libre sensor. Niks dan lof overigens. Alleen hadden wij de instructies wat te letterlijk genomen: er werd namelijk gezegd dat de sensor tot een half uur en 1 meter diep waterdicht was en dat je er dus mee kunt zwemmen. Tja we waren op een bungalowpark en bungalowparken hebben over het algemeen een zwembad.

We besloten ons dus precies aan het half uur te houden (minder zelfs) en dat leverde natuurlijk wel wat gemok op van Thomas maar dan hadden we maar aan een afplakpleister moeten denken niet waar?

De eerste keer ging goed en de tweede keer ook, en er zijn verhalen op het internet waar het ook langer goed ging en geen problemen gaf – het is ook niet bewezen dat het door het zwemmen kwam – maar hoe het ook is gekomen, de sensor kwam er gistermorgen af, 9 dagen te vroeg.

Abbott was zoals we inmiddels gewend zijn erg behulpzaam en begripvol, ik kreeg tips voor de volgende sensor en bovendien kregen we een nieuwe sensor toegestuurd want dit was inderdaad wel wat te vroeg.

Gisteren hebben we dus meteen bij Mediq Skin Tac Wipes besteld, dit zijn doekjes met een soort van lijm erop die je voordat je de sensor aanbrengt over een schone droge huid haalt (het plakt heel erg dus ook aan je vingers ;-)). Vervolgens dus de sensor erop en ik denk dat er nu veel moet gebeuren wil de sensor er weer vanaf vallen.  We hebben de sensor er vanmiddag half 4 weer ingeschoten en om half 5 toen de reader het voor het eerst deed, scanden we meteen een hypo die hij nog niet gevoeld had (3,4 BG en FSL 2,9 – dat is wel een stuk lager maar dat weten we inmiddels wel te beoordelen).

Ook ben ik navraag gaan doen over afdekpleisters en alternatieve oplossingen voor als hij bij voorbeeld gaat judo-en. Hoe hou je het dan veilig en op zijn plaats? Er werd Fixomull Stretch genoemd, tegaderm, Opsite Flexigrid, sport tape, blessureband action en zelfs een aanvoerdersband van de voetbal voldoet.

Bij de apotheek werd ik niet heel vrolijk van de prijs dus toch maar even naar de bekende grote winkel met die letter A gefietst waar ik heel goedkoop sporttape, polsbandage, zelfklevend sportwindsel en bij een schoenenzaak sport badstof zweetbandjes gehaald heb. Nu maar eens gaan ervaren wat het beste werkt.

De Hanzaplast afdekpleister plakte trouwens TE goed nadat we ook de Skin Tac hadden aangebracht. Die hebben we meteen weer eraf gehaald. Maar voordeel ervan is dat deze pleister dan wel waterdicht is.

Morgen heeft Thomas gym en zelf gok ik op de zweetbandjes. Zacht maar toch afdekkend en het vangt misschien de eerste klap op? De polsbandage is toch wel wat strak en sportwindsel iedere keer is niet zo handig voor een half uurtje gymles.

Al met al zijn we weer super blij dat de sensor er weer in zit.

 IMG_2322 IMG_2323IMG_2321