En over naar Havo 2!

Wat geweldig heeft zijn school dit jaar met hem meegedacht waar het diabetes betreft maar wat was het desondanks een gevecht…

Plannen van huiswerk is natuurlijk super maar als je je suikerwaardes niet kunt plannen valt dat echt niet mee. Of toetsen maken met een te hoge of een te lage bloedsuikerwaarde. En dan tel ik de gymlessen niet mee die bijna standaard onderbroken werden door een hypo (vertelde hij dan later). En alles heeft hij zelf gedaan en geregeld op school. Ook de sportdagen en de excursies.

Combinatieklas Havo/VWO en op VWO niveau les krijgen was pittig, erg pittig, en dan ook nog zijn diabetes erbij maar vooral de tweede helft van het jaar heeft hij gevochten als een leeuw. En natuurlijk waren wij er voor hem om hem te helpen met zijn gevecht. Uren heb ik hem overhoord, hebben we samen samenvattingen gemaakt, filmpjes op internet opgezocht om het te verduidelijken, heeft hij plusuren gevolgd op school. Soms werd dat beloond, soms ook niet en soms wist hij het gewoon allemaal en gooiden zijn suikers roet in het eten.  Ja hij had er een regeling voor maar als je in de morgen altijd hoog zit, kun en wil je niet bij iedere toets die je in de ochtend moet maken zeggen: ik haal hem wel in. En soms is het een schimmig gebied, want begrijp je de stof toch niet, kon je je niet goed concentreren of is het een combinatie van?

Al vrij snel waren we er achter, we wilden graag dat Thomas een stapje lager zou gaan, Havo dus en als dat hem meer ruimte en adem zou geven lager ook nog, Want eerlijk is eerlijk, sporten schoot er bij in en vaak was het uit school (lange dagen) meteen aan het huiswerk en dan s avonds ook nog. Dit jaar viel zijn verjaardag in de toetsweken, dus ook dit niet gevierd, ze gingen een dag zeilen met Scouting maar ook dit in de toetsweken evenals een familiefeest. Allemaal afgezegd. Met warmte leren betekende veel hypo, veel momenten dat je dan toch niet kon leren, pauzes inlassen. Helaas werd zijn inspanning niet beloond met voldoendes (wonder boven wonder wel voor geschiedenis, het vak waar hij enorm veel moeite mee had want dat was niet alleen stampwerk maar ook doorzien en zelf kunnen interpreteren) maar daar stond tegenover dat zijn puntentotaal op Havo niveau wel goed was.

De mentor die gisteren belde om door te geven dat het Havo 2 ging worden had zich kennelijk ingesteld op  ouders die perse zouden willen dat hij toch VWO ging doen maar wij waren super blij en opgelucht met dit nieuws. Niet het jaar over doen, gewoon over gaan en nog steeds superknap van hem dat hij Havo gaat doen. Supertrots zijn we!

Nog even zijn rapport ophalen en jaarafsluiting en dan vakantie vieren. Hij heeft het dik verdiend!