aanpassingen

Onze (nieuwe) diabetes verpleegkundige (DVK zoals wij dat afkorten) had ons gisteren weer nachtwerk bezorgd ;-): ze is nogal doortastend en durft best drastische maatregelen voor te stellen dus dan is de voorspelbaarheid voor zover die er even was weer even weg. Zo stelde ze gisteren veranderingen in insuline gevoeligheid, ratio en werkzame tijd insuline voor en dan ook voor in de nacht. Nu wij op afstand op telefoon kunnen volgen hoe en wat begon de nacht eerst met Fast Drop (razend snel van 12 naar 6 en dan nog 3 pijlen naar beneden) wat we wisten af te remmen met appelsap maar een uur later toch weer 4,3 en dalende dus 2 dextro om niet over te corrigeren en een knijpfruitje voor wat langer. Waarop hij eerst lange tijd op 4,3 bleef en vervolgens toch weer doorsteeg naar 12 maar toen ik ging kijken weer 2 pijlen naar beneden dus nog niet ingegrepen. Een uur later wel want 10 werd weer 11 en die laatste correctie bracht hem s ochtends op 8. Nou zou je kunnen zeggen, heel de nacht niet controleren en laten gaan maar het scheelt zoveel in hoe hij zijn volgende dag doorkomt als zijn nuchtere waardes goed zijn en het belangrijkste: hij wordt zelf niet wakker van zijn alarmen. Nadeel voor ons is wij wel en dan voel je je best brak volgende dag. Maar goed dat is onze eigen keuze 😉