Lage waardes

Eigenlijk zit Thomas momenteel best heel goed in zijn waardes. Ze zijn eerder te laag (hypo of daar tegenaan)dan te hoog en dat gegeven besprak ik met de kinderarts. Is het normaal dat hij zo snel door zijn energie voorraad is na buiten spelen, gymles of op het winkelcentrum? Hij begon meteen over de zogenaamde Honeymoon. Dit is een heel naar geintje van zijn alvleesklier of zo je het ook positief zou kunnen brengen, een afscheidskadootje. Het betekent dat de alvleesklier eventjes (kan een week zijn, een maand of zelfs een jaar) net doet of er niets is en dan kan het zelfs zo zijn dat hij niet hoeft te spuiten MAAR DE ZIEKTE IS ER NOG STEEDS en daarna gaat de ziekte weer vrolijk zijn gang.

Extra wrang dus. Hij stelde voor om op een rustige zondag (dat was vandaag niet want hij was uit logeren) uit te proberen hoe hij reageert op 2 eenheden in plaats van 3 of 4 insuline.

Gisteren ook de eerste Grote Verleiding gehad op de verjaardag van zijn nichtjes. Er was Slagroomtaart en ja we hebben Thomas dus ook een stukje laten eten (natuurlijk schoot zijn waarde daarvan omhoog maar daarna is Maarten met hem buiten gaan lopen en de verdere tussendoortjes als komkommer en kaas waren goed. Zijn oom die zelf ook Diabetes maar dan type 2 heeft kwam ineens aan met een zak worstebroodjes speciaal voor Thomas omdat hij ze zo lekker vond. Heel lief maar ons hart bonsde in ons keel. We wisten namelijk niet of hij dat wel mocht en zouden we hem dan weer moeten teleur stellen? Mocht gelukkig wel en hij heeft ze mee genomen naar de logeerpartij.

 

http://www.diabetesfonds.nl/artikel/honeymoonfase